Termeni si Conditii


Aplicatia DOCBOOK („Aplicatia”) este un software care poate fi accesat atat on-line de pe desktop, cat si de pe telefoane mobile, care pune la dispozitia dvs. („Utilizatorul”) o baza de date a medicilor care lucreaza in cabinete medicale individuale (CMI), clinici, policlinici si spitale, pentru a va ajuta sa gasiti medicul perferat pentru nevoile dvs. medicale si pentru a efectua o programare medicala la acesta. Medicii pot fi cautati dupa data, specialitate, localitate si forma de plata acceptata.

Prezentele Termeni si Conditii reprezinta prevederile in baza carora Utilizatorul poate solicita prin intermediul Aplicatiei prestarea Serviciului (definit mai jos) de catre Prestator (definit mai jos).

1. DEFINITII

"Aplicatia" - Aplicatie pentru telefoane mobile constand intr-un software care poate fi accesat atat in sistem iOS, cat si Android, care pune la dispozitia dumneavoastra, in calitate de Utilizator, o baza de date a medicilor care lucreaza in cabinete medicale individuale, clinici, policlinici si spitale partenere ale Prestatorului, pentru facilitarea gasirii medicului specialist pentru nevoile medicale si pentru efectuarea unei programari medicale la acesta, in functie de disponibilitatea existenta la acel moment, precum si pentru facilitarea programarilor la analize medicale de laborator si imagistica.

Referirile la Aplicatie in prezentul Contract includ si Platforma on-line, astfel cum aceasta este definita mai jos.

"Clinici/Policlinici/Spitale" - Orice societate privata de drept roman sau cabinet medical individual care a obtinut autorizatiile necesare in vederea prestarii serviciilor medicale pe teritoriul Romaniei si care este partener al Prestatorului, ca urmare a incheierii unui contract in vederea listarii pe site si in aplicatie.

„Contract” - Contractul incheiat intre Utilizator si Prestator, conform prezentelor Termene si Conditii, in vederea efectuarii unei programari pentru consultatii medicale.

„Date cu caracter personal” - Orice informatie in legatura cu Utilizatorul care permite identificarea sa in mod direct sau indirect, cum ar fi nume, prenume, numar de telefon, e-mail, geolocatie si care sunt furnizate de Utilizator prin Platforma on-line/Aplicatie in scopul efectuarii programarii la consultatia medicala.

„Drepturile de Proprietate Intelectuala privind Platforma on-line si Aplicatia” - Totalitatea drepturilor de proprietate intelectuala detinute de catre Prestator cu privire la Aplicatie, incluzand Platforma on-line, inclusiv, dar fara limitare:

 1. Drepturi de autor asupra software-ului si altor elemente componente ale Aplicatiei, precum si totalitatea drepturilor dobandite si protejate din punct de vedere juridic cu privire la Aplicatie pentru metoda de tip marketplace de cautare a serviciilor medicale si de programare in timp real la doctor, pe care Aplicatia o implementeaza, astfel cum acestea au fost inregistrate sub numarul 300689 din data de 20.10.2016 la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci („OSIM”), prin utilizarea serviciului Plicul cu idei administrat de catre aceasta autoritate;
 2. Drepturi de proprietate industriala, precum marcile inregistrate “DOCBOOK”, conform Deciziilor de Admitere la Inregistrare emise de catre Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci nr M 2016 01363/11.07.2016 si M 2016 02183/09.08.2016;
 3. Drepturi de proprietate industriala asupra marcii „Prima Aplicatie din Romania de programari online la doctor”, conform Deciziei de Admitere la Inregistrare emise de catre Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci cu nr 04747 / 13.03.2017.

„Platforma on-line” - totalitatea functionalitatilor Aplicatiei disponibile si pentru platforma web.

„Prestator” - DOCBOOK S.R.L., persoana juridica romana, cu sediul social in Bucuresti, Sector 1, Soseaua Bucuresti – Ploiesti nr. 73 – 81, Victoria Parc, Cladirea B3, Parter, inregistrata la Registrul Comertului din Bucuresti sub nr. J40/13242/2015 avand CUI 35176426.

"Serviciu" : 

 1. oferirea posibilitatii Utilizatorilor de a efectua programari medicale on-line in timp real prin intermediul unui site web („Platforma on-line”) sau direct din Aplicatia special creata pentru aparate mobile, la medicii CMI/Clinicilor/Policlinicilor/Spitalelor partenere;
 2. oferirea posibilitatii CMI/Clinicilor/Policlinicilor/Spitalelor de a deveni partenere ale Prestatorului in vederea listarii lor in baza de date a Platformei on-line si a Aplicatiei cu medicii pe care ii doresc in vederea facilitarii programarilor medicale.

2. INCHEIEREA CONTRACTULUI

2.1. Inregistrarea si folosirea Platformei on-line/Aplicatiei/Serviciilor constituie consimtamantul expres si neechivoc al Utilizatorului cu privire la incheierea Contractului care include prezentele Termene si Conditii si Politica de confidentialitate.

2.2. Contractul dintre Prestator si Utilizator pentru prestarea serviciilor se incheie numai daca sunt indeplinite conditiile, respectiv urmati toti pasii enumerati mai jos:

 1. Varsta Utilizatorului este de minim 18 ani;
 2. Utilizatorul acceseaza site-ul web www.docbook.ro sau instaleaza Aplicatia pe aparatele mobile;
 3. Utilizatorul citeste cu atentie prezentele Termeni si Conditii si Politica de confidentialitate anexata si isi exprima consimtamantul cu privire la acestea bifand casuta „Sunt de acord cu Termenii si conditiile si cu Politica de confidentialitate”;
 4. Utilizatorul isi creeaza un cont prin completarea si transmiterea informatiilor reale despre sine, mentionate in formularul de aplicare de pe Platforma on-line sau din Aplicatie; si
 5. Utilizatorul acceseaza pentru prima oara contul sau folosind numele de utilizator si parola, care nu vor fi facute cunoscute niciunei persoane.

In cazul in care numele de utilizator si parola au fost furate sau compromise, va rugam sa ne notificati imediat prin transmiterea unui e-mail la adresa contact@docbook.ro .

2.3. Contractul va fi considerat ca fiind incheiat in momentul in care Utilizatorul bifeaza casuta „Sunt de acord cu Termenii si conditiile si cu Politica de confidentialitate” si finalizeaza prima programare.

3. PRETUL

3.1. Descarcarea Aplicatiei pe aparatele mobile, accesarea site-ului si serviciile prestate catre utilizatorii care doresc sa efectueze programari medicale sunt gratuite, insa va rugam sa notati faptul ca taxele normale ale operatorului de internet/telefonie mobila, cum ar fi taxele de conectare si navigare pe internet, se vor aplica in continuare.

3.2. Serviciile pentru listarea CMI/Clinicilor/Policlinicilor/Spitalelor si a medicilor acestora in baza de date a Platformei on-line si/sau a Aplicatiei vor fi taxate conform contractelor incheiate cu acestea.

4. PRESTAREA SERVICIULUI

4.1. Prestatorul se obliga sa presteze Serviciul Utilizatorului in timp real, prin intermediul Platformei on-line sau al Aplicatiei pentru aparate mobile

4.2. Serviciul va fi furnizat in format electronic, prin afisarea confirmarii programarii la medicul dorit, pe ecranul dispozitivului pe care ruleaza site-ul sau Aplicatia.

4.3. Utilizatorul intelege si este de acord cu faptul ca toate Drepturile de Proprietate Intelectuala privind Platforma on-line si Aplicatia apartin Prestatorului, Utilizatorul nefiind indreptatit la niciun drept de proprietate intelectuala prin prezentul Contract, ci doar la un drept de utilizare neexclusiv, pe durata Contractului, cu privire la Aplicatie, in scopul exclusiv al accesarii, identificarii si efectuarii de programari la consultatii medicale.

5. LIMITAREA RASPUNDERII

5.1. Prestatorul nu garanteaza expres sau implicit calificarile profesionale si experienta medicilor inscrisi in baza de date de catre CMI/Clinici/Policlinici/Spitale, calitatea serviciilor medicale, pretul acestora. Va recomandam sa efectuati propria evaluare a medicilor si serviciilor medicale inainte de plasarea unei comenzi de programare a consultatiei medicale.

5.2. Utilizatorul este singurul responsabil pentru alegerea facuta in ceea ce priveste medicul, la care a efectuat programarea.

5.3. In niciun caz Prestatorul nu sustine in niciun fel si nici nu recomanda in mod special vreun medic inscris de catre CMI/Clinici/Policlinici/Spitale in baza de date a Aplicatiei si accesibil prin intermediul acesteia.

5.4. Continutul care este obtinut sau primit de catre Utilizator de la Prestatorul si angajatii, contractorii, partenerii, sponsorii sai va fi folosit numai in scop informational si de programare la consultatii medicale.

5.5. Prestatorul nu isi asuma nicio raspundere pentru utilizarea Aplicatiei in vederea efectuarii unei programari medicale de urgenta. In cazul in care aveti nevoie de ingrijiri medicale de urgenta, va recomandam sa apelati la 112. Utilizarea Serviciului in acest caz va antrena numai riscul Utilizatorului.

5.6. Prestatorul nu are prin intermediul Aplicatiei control asupra si nu poate garanta disponibilitatea vreunui anumit medic dintr-o CMI/Clinica/Policlinica/Spital intr-o anumita zi sau ora. De asemenea, nu vom fi raspunzatori pentru programari anulate, neexecutate, executate necorespunzator sau pentru orice leziuni provenite din acestea.

5.7. Prestatorul nu isi asuma raspunderea pentru situatiile in care operatorii CMI/Clinicilor/Policlinicilor/Spitale nu au actualizat in mod constant si corect, pe Platforma on-line si in Aplicatie, datele si intervalele orare disponibile pentru programari la consultatii medicale si astfel se creeaza suprapuneri de programari.

5.8. Utilizatorul intelege faptul ca Prestatorul nu are control si nici obligatia de a actiona cu privire la:

 1. utilizatorii care au acces la Platforma on-line sau la Aplicatie si/sau la Servicii;
 2. continutul care este accesat de catre Utilizator prin intermediul Platformei on-line, Aplicatiei, Serviciilor;
 3. efectul continutului asupra Utilizatorului accesat prin intermediul Platformei on-line, Aplicatiei, Serviciilor
 4. interpretarea sau utilizarea de catre Utilizator a continutului Platformei on-line, Aplicatiei, Serviciilor
 5. actiunile pe care le ia Utilizatorul ca urmare a accesarii continutului de pe Platforma on-line, din Aplicatie sau Servicii;
 6. continutul sau acuratetea, conformitatea cu dreptul de autor, legalitatea sau decenta materialelor/informatiilor care se regasesc pe link-urile care trimit catre alte site-uri din Platforma on-line sau din Aplicatie.

5.9. Prestatorul pune la dispozitie Platforma on-line, Aplicatia si Serviciile „CA ATARE”, „CU TOATE VICIILE” si „ASTFEL CUM ACESTEA SUNT DISPONIBILE”. Nu garantam expres sau implicit serviciile. IN LIMITA MAXIMA PREVAZUTA DE LEGE, PRESTATORUL NU GARANTEAZA EXPRES SAU IMPLICIT PLATFORMA ON-LINE, APLICATIA SAU SERVICIILE. NEGAM DE ASEMENEA ORICE GARANTIE, INCLUSIV ORICE GARANTII DE COMERCIALIZARE, CALITATE SATISFACATOARE, PRECIZIE PENTRU UN SCOP SAU NEVOIE SPECIALA. NU GARANTAM CA REZULTATUL CARE POATE FI OBTINUT DIN UTILIZAREA SERVICIILOR VA FI EFECTIV, SIGUR SAU PRECIS SAU CA VA INTRUNI CERINTELE DVS.

5.10. Utilizatorul intelege faptul ca furnizarea Serviciilor poate fi modificata/incetata si intelege ca Prestatorul nu este raspunzator pentru aceasta.

5.11. Prestatorul nu isi asuma raspunderea pentru intreruperi ale functionarii Platformei on-line/Aplicatiei in vederea realizarii imbunatatirilor, mentinerii la o stare optima de functionare, lipsa functionarii internetului sau a altor situatii in care Platforma on-line/Aplicatia nu poate fi accesata din cauza erorilor tehnice ce nu sunt sub controlul Prestatorului. .

5.12. Prestatorul nu isi asuma raspunderea pentru nicio dauna indirecta, speciala, incidentala care rezulta din utilizarea, sau incapacitatea de a utiliza Platforma on-line si/sau Aplicatia.

6. DURATA SI INCETAREA CONTRACTULUI

6.1. Contractul se considera incheiat pentru o perioada nedeterminata.

6.2. Utilizatorul poate inceta folosirea Platformei on-line si/sau a Aplicatiei in orice moment.

6.3. Prestatorul isi rezerva dreptul de a suspenda sau inceta imediat Serviciile catre un Utilizator in orice moment si fara notificare:

a) in cazul in care constata sau are suspiciuni serioase cu privire la faptul ca acesta nu respecta prevederile prezentelor Termeni si Conditii sau ale altor politici publicate pe Platforma on-line;

b) in cazul nefolosirii contului pe o perioada indelungata.

c) In cazul in care nu se prezinta si nici nu anuleaza trei programari consecutive efectuate

6.4. Utilizatorul intelege ca dupa incetarea Contractului sa nu incerce sa foloseasca Platforma on-line/Aplicatia.

6.5. In toate aceste cazuri, Contractul va inceta, insa prevederile sectiunilor 5, 8, 9 vor ramane aplicabile.

7. DECLARATIE PRIVIND DATELE CU CARACTER PERSONAL

In conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata („Legea nr. 677/2001”), Prestatorul va colecta datele cu caracter personal ale Utilizatorului, numai in scopul efectuarii programarii medicale la CMI/Clinicile/Policlinicile/Spitalele partenere.

In baza acestui Contract, Prestatorul va prelucra datele cu caracter personal ale Utilizatorului, in calitate de persoana imputernicita conform art. 3 lit. f) din Legea nr. 677/2001, actionand in numele si pe seama CMI/Clinicilor/Policlinicilor/Spitalelor partenere, acesta din urma avand calitatea de operator conform art. 3 lit. e) din aceeasi Lege. Prestatorul se obliga sa respecte urmatoarele obligatii:

a) va actiona intocmai pentru realizarea scopului legat de desfasurarea Serviciului, numai in conformitate cu instructiunile primite din partea CMI/Clinicilor/Policlinicilor/Spitalelor partenere;

b) va aplica masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat, precum si impotriva oricarei alte forme de prelucrare ilegala.

Prin accesarea Aplicatiei, completarea corespunzatoare si transmiterea formularului disponibil in cadrul Aplicatiei, Utilizatorul confirma si este de acord, in mod expres si neechivoc, ca Prestatorul sa prelucreze datele sale cu caracter personal pentru realizarea scopului de mai sus.

Prestatorul va prelucra datele cu caracter personal ale Utilizatorului pe intreaga perioada de timp necesara atingerii scopului de mai sus si chiar ulterior, in conformitate cu legislatia aplicabila.

In conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001, Utilizatorul are, in calitate de persoana vizata, urmatoarele drepturi:

 1. dreptul de a obtine de la Prestator, la cerere si in mod gratuit, dupa caz, confirmarea ca datele sale cu caracter personal sunt sau nu prelucrate de Prestator, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma Legii 677/2001, in special a datelor incomplete sau inexacte, transformarea acestora in date anonime, precum si notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform celor de mai sus;
 2. dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca date care il vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare; in caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza;
 3. dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, ca datele care il vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele Prestatorului sau al unui tert sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop;
 4. dreptul de a cere si de a obtine retragerea sau anularea oricarei decizii care produce efecte juridice in privinta sa, adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata prin mijloace automate, destinata sa evalueze unele aspecte ale personalitatii Utilizatorului, precum competenta profesionala, credibilitatea, comportamentul ori alte asemenea aspecte sau reevaluarea oricarei alte decizii luate in privinta sa, care il afecteaza in mod semnificativ, daca decizia a fost adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date astfel cum a fost descrisa anterior;
 5. dreptul de a se adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si/sau justitiei pentru apararea drepturilor garantate de Legea nr. 677/2001.

Pentru exercitarea acestor drepturi, Utilizatorul se poate adresa Prestatorului prin email la: contact@docbook.ro. Refuzul de a furniza datele cu caracter personal necesare pentru realizarea scopului mentionat mai sus, precum si solicitarea ulterioara de stergere a datelor personale ale Utilizatorului implica stergerea din sistem a contului Utilizatorului si imposibilitatea de a primi Serviciul, prin intermediul Platformei online si/sau Aplicatiei puse la dispozitie.

Daca unele dintre datele Utilizatorului sunt incorecte, acesta este rugat sa contacteze Prestatorul cat mai curand posibil.

8. DREPT APLICABIL SI INSTANTA COMPETENTA

Utilizarea Platformei on-line si/sau a Aplicatiei, inregistrarea Comenzilor in vederea programarilor la consultatii medicale si incheierea Contractului sunt guvernate si interpretate in conformitate cu dreptul roman.

Se va incerca rezolvarea oricarei dispute in legatura cu utilizarea Platformei on-line si/sau a Aplicatiei si/sau Contractul mai intai pe cale amiabila. In cazul in care partile nu ajung la un acord cu privire la disputa, aceasta va fi definitiv solutionata de instanta romana competenta.

Consumatorii nu pot renunta la drepturile lor conferite de lege. Orice clauze contractuale care inlatura sau limiteaza drepturile conferite de lege consumatorilor nu vor produce efecte cu privire la acestia.

9. PREVEDERI DIVERSE

9.1. Prestatorul isi rezerva dreptul de a modifica/completa prezentele Termeni si Conditii in orice moment, care vor fi publicate pe Platforma on-line.

Prin continuarea folosirii Platformei on-line si/sau Aplicatiei ulterior intrari in vigoare a unor modificari/completari, Utilizatorul este de acord sa le respecte.

Utilizatorul este sfatuit sa verifice periodic prezentele Termene si Conditii.

IN CAZUL IN CARE UTILIZATORUL NU DORESTE SA ACCEPTE PREZENTELE TERMENE SI CONDITII, INCLUSIV MODIFICARILE/COMPLETARILE ACESTORA, TREBUIE SA INCETEZE SA MAI FOLOSEASCA PLATFORMA ON-LINE, APLICATIA SI SERVICIILE OFERITE.

9.2. Platforma on-line, Aplicatia, Serviciile, incluzand, insa fara limitare la orice modificari, completari, revizuiri si/sau derivate ale acestora, drepturi de proprietate intelectuala conexe sunt detinute de catre Prestator si protejate de dreptul de autor, marca si alte reglementari legale si tratate internationale.

9.3. Utilizatorul intelege faptul ca tarifele cu privire la consultatiile medicale vor fi in intregime suportate de acesta si ca orice disputa intre acesta si furnizorii de servicii medicale (CMI/Clinici/Policlinici/Spitale) va fi solutionata direct cu furnizorii de servicii medicale, fara ca Prestatorul sa fie in vreun fel implicat.

9.4. Utilizatorul intelege sa nu foloseasca datele si informatiile disponibile pe Platforma on-line si/sau in Aplicatie in alt scop decat personal in calitate de pacient sau posibil pacient.

9.5. Prestatorul informeaza prin prezenta Utilizatorul ca va desfasura activitati de marketing si va transmite informatii de marketing Utilizatorului, ca urmare a exprimarii consimtamantului prin bifarea casutei de mai jos.