Termeni si Conditii


Ultima modificare: 28.03.2020


Platforma DOCBOOK („Platforma”) este o solutie care poate fi accesata atat on-line de pe desktop, cat si de pe telefoane mobile, care pune la dispozitia dvs. („Utilizatorul”) o baza de date a medicilor care lucreaza in cabinete medicale individuale (CMI), clinici, policlinici si spitale, pentru a va ajuta sa gasiti medicul perferat pentru nevoile dvs. medicale si pentru a efectua o programare medicala la acesta. Medicii pot fi cautati dupa data, specialitate, localitate si forma de plata acceptata.

Prezentele Termeni si Conditii reprezinta prevederile in baza carora Utilizatorul poate solicita prin intermediul Aplicatiei prestarea Serviciului (definit mai jos) de catre Prestator (definit mai jos).


1. DEFINITII


"Platforma" - Aplicatie web sau nativa pentru telefoane mobile constand intr-un software care poate fi accesat atat in sistem iOS, cat si Android, care pune la dispozitia dumneavoastra, in calitate de Utilizator, o baza de date a medicilor care lucreaza in cabinete medicale individuale, clinici, policlinici si spitale partenere ale Prestatorului, pentru facilitarea gasirii medicului specialist pentru nevoile medicale si pentru efectuarea unei programari medicale la acesta, in functie de disponibilitatea existenta la acel moment, precum si pentru facilitarea programarilor la analize medicale de laborator si imagistica.

Referirile la Platforma in prezentul Contract includ si Platforma on-line sau Aplicatie, astfel cum aceasta este definita mai jos.

"Clinici/Policlinici/Spitale" - Orice societate privata de drept roman sau cabinet medical individual care a obtinut autorizatiile necesare in vederea prestarii serviciilor medicale pe teritoriul Romaniei si care este partener al Prestatorului, ca urmare a incheierii unui contract in vederea listarii pe site si in aplicatie.

„Contract” - Contractul incheiat intre Utilizator si Prestator, conform prezentelor Termene si Conditii, in vederea efectuarii unei programari pentru consultatii medicale.

„Date cu caracter personal” - Orice informatie in legatura cu Utilizatorul care permite identificarea sa in mod direct sau indirect, cum ar fi nume, prenume, numar de telefon, e-mail, geolocatie si care sunt furnizate de Utilizator prin Platforma on-line/Aplicatie in scopul efectuarii programarii la consultatia medicala.

„Drepturile de Proprietate Intelectuala privind Platforma on-line si Aplicatia” - Totalitatea drepturilor de proprietate intelectuala detinute de catre Prestator cu privire la Aplicatie, incluzand Platforma on-line, inclusiv, dar fara limitare:

 1. Drepturi de autor asupra software-ului si altor elemente componente ale Aplicatiei, precum si totalitatea drepturilor dobandite si protejate din punct de vedere juridic cu privire la Aplicatie pentru metoda de tip marketplace de cautare a serviciilor medicale si de programare in timp real la doctor, pe care Aplicatia o implementeaza, astfel cum acestea au fost inregistrate sub numarul 300689 din data de 20.10.2016 la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci („OSIM”), prin utilizarea serviciului Plicul cu idei administrat de catre aceasta autoritate;
 2. Drepturi de proprietate industriala, precum marcile inregistrate “DOCBOOK”, conform Deciziilor de Admitere la Inregistrare emise de catre Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci nr M 2016 01363/11.07.2016 si M 2016 02183/09.08.2016;
 3. Drepturi de proprietate industriala asupra marcii „Prima Aplicatie din Romania de programari online la doctor”, conform Deciziei de Admitere la Inregistrare emise de catre Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci cu nr 04747 / 13.03.2017.

„Platforma on-line” - totalitatea functionalitatilor Aplicatiei disponibile si pentru platforma web.

„Prestator” - DOCBOOK S.R.L., persoana juridica romana, cu sediul social in Bucuresti, Sector 1, Soseaua Bucuresti – Ploiesti nr. 73 – 81, Victoria Parc, Cladirea B3, Parter, inregistrata la Registrul Comertului din Bucuresti sub nr. J40/13242/2015 avand CUI 35176426.

"Serviciu" : 

 1. oferirea posibilitatii Utilizatorilor de a efectua programari medicale on-line in timp real prin intermediul unui site web („Platforma on-line”) sau direct din Aplicatia special creata pentru aparate mobile, la medicii CMI/Clinicilor/Policlinicilor/Spitalelor partenere;
 2. oferirea posibilitatii CMI/Clinicilor/Policlinicilor/Spitalelor de a deveni partenere ale Prestatorului in vederea listarii lor in baza de date a Platformei on-line si a Aplicatiei cu medicii pe care ii doresc in vederea facilitarii programarilor medicale.

2. INCHEIEREA CONTRACTULUI


2.1. Inregistrarea si folosirea Platformei on-line/Aplicatiei/Serviciilor constituie consimtamantul expres si neechivoc al Utilizatorului cu privire la incheierea Contractului care include prezentele Termene si Conditii si Politica de confidentialitate.

2.2. Contractul dintre Prestator si Utilizator pentru prestarea serviciilor se incheie numai daca sunt indeplinite conditiile, respectiv urmati toti pasii enumerati mai jos:

 1. Varsta Utilizatorului este de minim 18 ani;
 2. Utilizatorul acceseaza site-ul web www.docbook.ro sau instaleaza Aplicatia pe aparatele mobile;
 3. Utilizatorul citeste cu atentie prezentele Termeni si Conditii si Politica de confidentialitate anexata si isi exprima consimtamantul cu privire la acestea bifand casuta „Sunt de acord cu Termenii si conditiile si cu Politica de confidentialitate”;
 4. Utilizatorul isi creeaza un cont prin completarea si transmiterea informatiilor reale despre sine, mentionate in formularul de aplicare de pe Platforma on-line sau din Aplicatie; si
 5. Utilizatorul acceseaza pentru prima oara contul sau folosind numele de utilizator si parola, care nu vor fi facute cunoscute niciunei persoane.

In cazul in care numele de utilizator si parola au fost furate sau compromise, va rugam sa ne notificati imediat prin transmiterea unui e-mail la adresa contact@docbook.ro .

2.3. Contractul va fi considerat ca fiind incheiat in momentul in care Utilizatorul bifeaza casuta „Sunt de acord cu Termenii si conditiile si cu Politica de confidentialitate” si finalizeaza prima programare.


3. PRETUL


3.1. Descarcarea Aplicatiei pe aparatele mobile, accesarea site-ului si serviciile prestate catre utilizatorii care doresc sa efectueze programari medicale sunt gratuite, insa va rugam sa notati faptul ca taxele normale ale operatorului de internet/telefonie mobila, cum ar fi taxele de conectare si navigare pe internet, se vor aplica in continuare.

3.2. Serviciile pentru listarea CMI/Clinicilor/Policlinicilor/Spitalelor si a medicilor acestora in baza de date a Platformei on-line si/sau a Aplicatiei vor fi taxate conform contractelor incheiate cu acestea.


4. TERMENI SI CONDITII PENTRU UTILIZAREA PLATII ONLINE A SERVICIULUI


4.1. Plata online a serviciului in avans

Anumite servicii medicale disponibile pe platforma Docbook vor permite achitarea in avans a serviciului, prin plata online cu cardul. Serviciile respective vor avea marcat distinctiv aceasta optiune la metodele de plata acceptate. Exista posibilitatea ca la pretul serviciilor medicale achitate in avans, sa se acorde o reducere procentuala, si astfel pretul sa fie mai mic decat cel afisat pentru plata cu numerar la clinica.


4.2. Livrarea produselor achitate cu plata cu cardul

Serviciile achitate prin plata online cu cardul, in avans, pe platforma Docbook vor fi efectuate de catre Cabinetul/Clinica/Policlinica/Spitalul la care s-a facut programarea, la sediul acestora. Valoarea achitata in avans, prin plata online cu cardul, va acoperi doar serviciul pentru care s-a facut programarea. Orice alte servicii efectuate la cabinet/clinica/policlinica/spital vor fi achitate suplimentar, de catre utilizator, in momentul accesarii acestor servicii, la receptia clinicii/cabinetului/spitalului/policlinicii.

Docbook va confirma utilizatorului plata in avans a serviciului, si va informa clinica/cabinetul/spitalul/policlinica de faptul ca serviciul a fost achitat in avans.

In cazul in care exista neconcordante intre informatiile de care dispune utilizatorul si cele de care dispune furnizorul de servicii medicale, in momentul efectuarii serviciului medical, cu privire la platile efectuate in avans, utilizatorul poate contacta echipa Docbook pentru clarificarea situatiei.


4.3. Operatorul de plati

Plata online cu cardul pe platforma Docbook se realizeaza prin operatorul de plati: Netopia Payments, doar cu cardurile Visa/Mastercard ce permit plati online (au cod CVC, CVC2), utilizand meteoda 3DSecure. Docbook redirectioneaza utilizatorul catre portalul de plata online al Netopia SRL, si nu inregistreaza sau stocheaza nici o informatie despre cardul bancar utilizat pentru efectuarea platii.


4.4. Dreptul la retragere

Utilizatorul are dreptul sa anuleze programarea efectuata si sa isi recupereze suma achitata prin plata online respectand simultan urmatoarele termene:

 1. Anularea poate fi efectuata in cel mult 14 zile lucratoare de la inregistrarea programarii;
 2. In cazul in care termenul de 14 zile lucratoare nu a fost depasit, anularea poate fi efectuata cel tarziu cu 4 ore inainte de data si ora programata pentru efectuarea serviciului medical;

Utilizatorul poate anula programarea utilizand optiunea de anulare din sectiunea "contul meu-> programarile mele" de pe platforma Docbook, sau contactand echipa Docbook prin mijloacele de comunicare puse la dispozitie pe pagina noastra de contact. In cazul anularii de pe platforma, suma achitata se va returna sub forma de credite in contul utilizatorului. Creditele vor putea fi utilizate la o programare viitoare. Suma achitata va fi returnata doar daca sunt respectate termenele de anulare, asa cum sunt ele precizate la punctul 4.4

In plus, utilizatorul poate solicita returnarea sumelor achitate (si transformate automat sub forma de credite), in conditiile anularii in termenul maxim permis. Aceasta solicitare poate fi facuta in scris la contact@docbook.ro sau telefonic la numerele de contact disponibile pe pagina de contact. Utilizatorul va trebui sa comunice un cont bancar in care doreste returnarea sumelor achitate in avans. Docbook va transfera sumele acthitate in avans in acest caz, in termen de 30 de zile de la inregistrarea solicitarii. Singura varianta de returnare posibila in acest caz este cea de tranfer bancar.


In cazul in care utilizatorul nu anuleaza programarea in termenele de mai sus, si nu se prezinta la efectuarea serviciului, sumele platite in avans nu vor putea fi recuperate.


In cazul in care utilizatorul s-a prezentat conform programarii la clinica/spital/cabinet, si serviciul nu a putut fi efectuat din orice motiv invocat de furnizorul de servicii medicale (clinica/cabinet/policlinica/spital), utilizatorul are dreptul sa solicite restituirea sumelor achitate, in cazul in care nu se realizeaza, de comun acord cu furnizorul de servicii medicale, o reprogramare
5. PRESTAREA SERVICIULUI


5.1. Prestatorul se obliga sa ofere Serviciul Utilizatorului in timp real, prin intermediul Platformei on-line sau al Aplicatiei pentru aparate mobile

5.2. Serviciul va fi furnizat in format electronic, prin afisarea confirmarii programarii la medicul dorit, pe ecranul dispozitivului pe care ruleaza site-ul sau Aplicatia.

5.3. Utilizatorul intelege si este de acord cu faptul ca toate Drepturile de Proprietate Intelectuala privind Platforma on-line si Aplicatia apartin Prestatorului, Utilizatorul nefiind indreptatit la niciun drept de proprietate intelectuala prin prezentul Contract, ci doar la un drept de utilizare neexclusiv, pe durata Contractului, cu privire la Aplicatie, in scopul exclusiv al accesarii, identificarii si efectuarii de programari la consultatii medicale.


6. LIMITAREA RASPUNDERII


6.1. Prestatorul nu garanteaza expres sau implicit calificarile profesionale si experienta medicilor inscrisi in baza de date de catre CMI/Clinici/Policlinici/Spitale, calitatea serviciilor medicale, pretul acestora. Va recomandam sa efectuati propria evaluare a medicilor si serviciilor medicale inainte de plasarea unei comenzi de programare a consultatiei medicale.

6.2. Utilizatorul este singurul responsabil pentru alegerea facuta in ceea ce priveste medicul, la care a efectuat programarea.

6.3. In niciun caz Prestatorul nu sustine in niciun fel si nici nu recomanda in mod special vreun medic inscris de catre CMI/Clinici/Policlinici/Spitale in baza de date a Aplicatiei si accesibil prin intermediul acesteia.

6.4. Continutul care este obtinut sau primit de catre Utilizator de la Prestatorul si angajatii, contractorii, partenerii, sponsorii sai va fi folosit numai in scop informational si de programare la consultatii medicale.

6.5. Prestatorul nu isi asuma nicio raspundere pentru utilizarea Aplicatiei in vederea efectuarii unei programari medicale de urgenta. In cazul in care aveti nevoie de ingrijiri medicale de urgenta, va recomandam sa apelati la 112. Utilizarea Serviciului in acest caz va antrena numai riscul Utilizatorului.

6.6. Prestatorul nu are prin intermediul Aplicatiei control asupra si nu poate garanta disponibilitatea vreunui anumit medic dintr-o CMI/Clinica/Policlinica/Spital intr-o anumita zi sau ora. De asemenea, nu vom fi raspunzatori pentru programari anulate, neexecutate, executate necorespunzator sau pentru orice leziuni provenite din acestea.

6.7. Prestatorul nu isi asuma raspunderea pentru situatiile in care operatorii CMI/Clinicilor/Policlinicilor/Spitale nu au actualizat in mod constant si corect, pe Platforma on-line si in Aplicatie, datele si intervalele orare disponibile pentru programari la consultatii medicale si astfel se creeaza suprapuneri de programari.

6.8. Utilizatorul intelege faptul ca Prestatorul nu are control si nici obligatia de a actiona cu privire la:

 1. utilizatorii care au acces la Platforma on-line sau la Aplicatie si/sau la Servicii;
 2. continutul care este accesat de catre Utilizator prin intermediul Platformei on-line, Aplicatiei, Serviciilor;
 3. efectul continutului asupra Utilizatorului accesat prin intermediul Platformei on-line, Aplicatiei, Serviciilor
 4. interpretarea sau utilizarea de catre Utilizator a continutului Platformei on-line, Aplicatiei, Serviciilor
 5. actiunile pe care le ia Utilizatorul ca urmare a accesarii continutului de pe Platforma on-line, din Aplicatie sau Servicii;
 6. continutul sau acuratetea, conformitatea cu dreptul de autor, legalitatea sau decenta materialelor/informatiilor care se regasesc pe link-urile care trimit catre alte site-uri din Platforma on-line sau din Aplicatie.

6.9. Prestatorul pune la dispozitie Platforma on-line, Aplicatia si Serviciile „CA ATARE”, „CU TOATE VICIILE” si „ASTFEL CUM ACESTEA SUNT DISPONIBILE”. Nu garantam expres sau implicit serviciile. IN LIMITA MAXIMA PREVAZUTA DE LEGE, PRESTATORUL NU GARANTEAZA EXPRES SAU IMPLICIT PLATFORMA ON-LINE, APLICATIA SAU SERVICIILE. NEGAM DE ASEMENEA ORICE GARANTIE, INCLUSIV ORICE GARANTII DE COMERCIALIZARE, CALITATE SATISFACATOARE, PRECIZIE PENTRU UN SCOP SAU NEVOIE SPECIALA. NU GARANTAM CA REZULTATUL CARE POATE FI OBTINUT DIN UTILIZAREA SERVICIILOR VA FI EFECTIV, SIGUR SAU PRECIS SAU CA VA INTRUNI CERINTELE DVS.

6.10. Utilizatorul intelege faptul ca furnizarea Serviciilor poate fi modificata/incetata si intelege ca Prestatorul nu este raspunzator pentru aceasta.

6.11. Prestatorul nu isi asuma raspunderea pentru intreruperi ale functionarii Platformei on-line/Aplicatiei in vederea realizarii imbunatatirilor, mentinerii la o stare optima de functionare, lipsa functionarii internetului sau a altor situatii in care Platforma on-line/Aplicatia nu poate fi accesata din cauza erorilor tehnice ce nu sunt sub controlul Prestatorului. .

6.12. Prestatorul nu isi asuma raspunderea pentru nicio dauna indirecta, speciala, incidentala care rezulta din utilizarea, sau incapacitatea de a utiliza Platforma on-line si/sau Aplicatia.


7. DURATA SI INCETAREA CONTRACTULUI


7.1. Contractul se considera incheiat pentru o perioada nedeterminata.

7.2. Utilizatorul poate inceta folosirea Platformei on-line si/sau a Aplicatiei in orice moment.

7.3. Prestatorul isi rezerva dreptul de a suspenda sau inceta imediat Serviciile catre un Utilizator in orice moment si fara notificare:

a) in cazul in care constata sau are suspiciuni serioase cu privire la faptul ca acesta nu respecta prevederile prezentelor Termeni si Conditii sau ale altor politici publicate pe Platforma on-line;

b) in cazul nefolosirii contului pe o perioada indelungata.

c) In cazul in care nu se prezinta si nici nu anuleaza trei programari consecutive efectuate

7.4. Utilizatorul intelege ca dupa incetarea Contractului sa nu incerce sa foloseasca Platforma on-line/Aplicatia.

7.5. In toate aceste cazuri, Contractul va inceta, insa prevederile sectiunilor 5, 8, 9 vor ramane aplicabile.


8. DECLARATIE PRIVIND DATELE CU CARACTER PERSONAL


In conformitate cu prevederile Regulamentului EU 679/2016 ("Regulamentul GDPR), Prestatorul va colecta datele cu caracter personal ale Utilizatorului, numai in scopul efectuarii programarii medicale la CMI/Clinicile/Policlinicile/Spitalele partenere.

In baza acestui Contract, Prestatorul va prelucra datele cu caracter personal ale Utilizatorului, in calitate de persoana imputernicita) din Regulamentului EU 679/2016, actionand in numele si pe seama CMI/Clinicilor/Policlinicilor/Spitalelor partenere, acesta din urma avand calitatea de operator conform art. 3 lit. e) din aceeasi Lege. Prestatorul se obliga sa respecte urmatoarele obligatii:

a) va actiona intocmai pentru realizarea scopului legat de desfasurarea Serviciului, numai in conformitate cu instructiunile primite din partea CMI/Clinicilor/Policlinicilor/Spitalelor partenere;

b) va aplica masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat, precum si impotriva oricarei alte forme de prelucrare ilegala.

Prin accesarea Aplicatiei, completarea corespunzatoare si transmiterea formularului disponibil in cadrul Aplicatiei, Utilizatorul confirma si este de acord, in mod expres si neechivoc, ca Prestatorul sa prelucreze datele sale cu caracter personal pentru realizarea scopului de mai sus.

Prestatorul va prelucra datele cu caracter personal ale Utilizatorului pe intreaga perioada de timp necesara atingerii scopului de mai sus si chiar ulterior, in conformitate cu legislatia aplicabila.

In conformitate cu prevederile Regulamentului EU 679/2016, Utilizatorul are, in calitate de persoana vizata, urmatoarele drepturi:

 1. dreptul de a obtine de la Prestator, la cerere si in mod gratuit, dupa caz, confirmarea ca datele sale cu caracter personal sunt sau nu prelucrate de Prestator, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma Regulamentului EU 679/2016, in special a datelor incomplete sau inexacte, transformarea acestora in date anonime, precum si notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform celor de mai sus;
 2. dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca date care il vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare; in caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza;
 3. dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, ca datele care il vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele Prestatorului sau al unui tert sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop;
 4. dreptul de a cere si de a obtine retragerea sau anularea oricarei decizii care produce efecte juridice in privinta sa, adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata prin mijloace automate, destinata sa evalueze unele aspecte ale personalitatii Utilizatorului, precum competenta profesionala, credibilitatea, comportamentul ori alte asemenea aspecte sau reevaluarea oricarei alte decizii luate in privinta sa, care il afecteaza in mod semnificativ, daca decizia a fost adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date astfel cum a fost descrisa anterior;
 5. dreptul de a se adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si/sau justitiei pentru apararea drepturilor garantate de Regulamentului EU 679/2016.

Pentru exercitarea acestor drepturi, Utilizatorul se poate adresa Prestatorului prin email la: contact@docbook.ro. Refuzul de a furniza datele cu caracter personal necesare pentru realizarea scopului mentionat mai sus, precum si solicitarea ulterioara de stergere a datelor personale ale Utilizatorului implica stergerea din sistem a contului Utilizatorului si imposibilitatea de a primi Serviciul, prin intermediul Platformei online si/sau Aplicatiei puse la dispozitie.

Daca unele dintre datele Utilizatorului sunt incorecte, acesta este rugat sa contacteze Prestatorul cat mai curand posibil.


9. DREPT APLICABIL SI INSTANTA COMPETENTA


Utilizarea Platformei on-line si/sau a Aplicatiei, inregistrarea Comenzilor in vederea programarilor la consultatii medicale si incheierea Contractului sunt guvernate si interpretate in conformitate cu dreptul roman.

Se va incerca rezolvarea oricarei dispute in legatura cu utilizarea Platformei on-line si/sau a Aplicatiei si/sau Contractul mai intai pe cale amiabila. In cazul in care partile nu ajung la un acord cu privire la disputa, aceasta va fi definitiv solutionata de instanta romana competenta.

Consumatorii nu pot renunta la drepturile lor conferite de lege. Orice clauze contractuale care inlatura sau limiteaza drepturile conferite de lege consumatorilor nu vor produce efecte cu privire la acestia.


10. TERMENI SI CONDITII PENTRU UTILIZAREA SERVICIULUI DE CONSULTATIE ONLINE (VIDEO-EVALUARE sau TELEMEDICINA)


10.1. Video-evaluarile disponibile prin platforma Docbook reprezinta servicii de Telemedicina si se desfasoara direct intre pacient si medic.

Comunicarea video, audio si text, se desfasoara strict prin intermediul website-ului www.docbook.ro, la adrese de internet generate unic pentru fiecare sesiune, comunicate medicului si pacientului in prealabil, si este criptata in ambele directii.

Comunicarea video si audio nu este inregistrata sau stocata in nici un fel de catre Docbook.

Este interzisa inregistrarea prin orice alte mijloace tehnice de catre oricare din participanti (medic sau pacient) a sesiunii video sau audio, deoarece incalca drepturile legale ale partii care este inregistrata fara a avea cunostinta despre acest lucru, si fara a-si da acordul pentru a fi inregistrata.

Atat medicul cat si pacientul trebuie sa detina un cont pe platforma Docbook pentru a putea accesa pagina de video-evaluare, si este necesara autentificare cu nume de utilizator si parola pentru a asigura securitatea.


10.2. Acest serviciu nu inlocuieste consultul medical de specialitate din cabinet. Specialitatile disponibile prin aceasta platforma de video-evaluare sunt limitate la cele care pot permite medicului sa efectueaze o evaluare doar pe baza informatiilor digitale la care poate avea acces prin acest canal de comunicare limitat, si exista limitari in prinvinta posibilitatilor de a oferi un diagnostic pacientului.

Pacientul este responsabil sa ofere informatii cat mai complete si corecte asupra starii sale de sanatate, tratament, rezultate anterioare, alte afectiuni sau istoric medical, si intelege ca evaluarea si recomandarile primite din partea medicului prin platforma de video-evaluare se vor baza strict pe informatiile primite de la pacient, neavand posibilitatea unui consult fizic, sau accesul la un istoric medical complet al pacientului (altul decat cel pe care pacientul este dispus sa il comunice medicului in cadrul sesiunii). Medicul isi declina orice responsabilitate daca pacientul nu respecta recomandarile primite, sau daca informatiile primite de la pacient au avut omisiuni sau au fost false.

Serviciile de video-evaluare vor fi utilizate doar pentru afectiuni care nu reprezinta o urgenta medicala. Pentru situatiile in care afectiunea este o urgenta medicala, pacientul poate apela serviciile de urgenta la numarul 112.

Inaintea sesiunii de video-evaluare, si in timpul ei, pacientul poate trimite catre medic informatii despre istoricul medical, inclusiv sa ataseze fisiere care sa prezinte rapoarte medicale sau rezultate ale unor analize efectuate anterior.

In timpul, sau dupa sesiunea de video-evaluare, medicul va putea sa completeze un raport de evaluare, care va contine si recomandarile sale pentru pacient. Acestea pot contine, in functie de decizia medicului, si recomandari de tratament cu medicamente, insa limitat la medicamentele din categoria OTC. Recomandarile nu reprezinta o reteta, si nu pot contine medicamente care se elibereaza doar pe baza de reteta.

Raportul de evaluare va putea fi accesat de pacient, din sectiunea “contul meu” de pe platforma Docbook, si va fi disponibil pentru descarcare pe toata durata existentei unui cont activ.

Tot in timpul sesiunii de video-evaluare, sau in raportul comunicat pacientului, poate exista si recomandarea de a efectua si alte servicii medicale sau investigatii (in locatii fizice ale clinicii, sau la laboratoare de analize sau imagistica) precum si recomandari de a efectua alte video-evaluari, pentru o alta specialitate sau pentru un control de evaluare a rezultatelor recomandarilor primite.

Platforma Docbook, prin serviciul de video-evaluare, pune la dispozitie partilor participante (medic si pacient) un canal prin care acestia pot face schimb de informatii, pe baza carora, medicul transmite pacientului o recomandare. Responsabilitatea pentru informatiile schimbate revine strict partilor (medic si pacient participanti la video-evaluare). Responsabilitatea asupra recomandarii transmise revine medicului, insa Pacientul intelege si este de acord ca aceste recomandari sunt acordate doar in urma informatiilor limitate la care medicul a avut acces.


10.3. Pentru accesarea acestui serviciu, atat medicul cat si pacientul trebuie sa detina o conexiune la internet de pe un dispozitiv Desktop cu sistem de operare Windows, Ubuntu sau Apple MacOS, un browser compatibil (Internet Explorer versiune>10, Google Crome, Opera, Firefox), sau un dispozitiv mobil Android. Pentru dispozitivele mobile cu sistem de operare iOS, este necesara instalarea unei aplicatii suplimentare. Link-ul pentru instalarea aplicatie suplimentare necesara este afisat utilizatorului, pe site-ul www.docbook.ro, in momentul in care acceseaza serviciul de video-evaluare, prin link-ul comunicat de platforma Docbook.

Docbook nu isi asuma nici o responsabilitate pentru orice situatie in care comunicarea nu este posibila (total sau partial) sau pentru calitatea comunicarii audio si video. In cazul in care sesiunea de video-evaluare nu s-a putut desfasura din motive tehnice, si costul sesiunii a fost achitat de catre pacient, Docbook va face tot posibilul sa reprogrameze sesiunea de video-evaluare, insa nu poate oferi garantii asupra acestui lucru, sau al datei si orei urmatorului slot disponibil. In cazuri exceptionale, daca pacientul nu are capabilitatile tehnice pentru a participa la serviciu, intelege si este de acord ca serviciul sa se poate desfasura doar telefonic.


10.4. Conditiile de anulare a unei programari la serviciul de video-evaluare, si cele de plata online, precum si cele de returnare a contravalorii serviciilor, respecta conditiile generale de utilizare a serviciilor Docbook, asa cum sunt descrise in termenii si conditiile generale disponibile pe aceasta pagina.

Pentru orice alte informatii comunicate intre pacient si medic in cadrul acestui serviciu, precum si documentelor transmise intre pacient si medic, se aplica conditiile generale de protectia a datelor si de pastrarea confidentialitatii, asa cum sunt ele descrise in pagina de Politica de confidentialitate

Toate drepturile pacientului in legatura cu datele sale cu caracter personal, pentru acest serviciu de video-evaluare, vor fi respectate conform legislatiei in vigoare, asa cum este precizat si in capitolul 8 al acestor Termeni si conditii.


11. ALTE PREVEDERI


11.1. Prestatorul isi rezerva dreptul de a modifica/completa prezentele Termeni si Conditii in orice moment, care vor fi publicate pe Platforma on-line.

Prin continuarea folosirii Platformei on-line si/sau Aplicatiei ulterior intrari in vigoare a unor modificari/completari, Utilizatorul este de acord sa le respecte.

Utilizatorul este sfatuit sa verifice periodic prezentele Termene si Conditii.

IN CAZUL IN CARE UTILIZATORUL NU DORESTE SA ACCEPTE PREZENTELE TERMENE SI CONDITII, INCLUSIV MODIFICARILE/COMPLETARILE ACESTORA, TREBUIE SA INCETEZE SA MAI FOLOSEASCA PLATFORMA ON-LINE, APLICATIA SI SERVICIILE OFERITE.

11.2. Platforma on-line, Aplicatia, Serviciile, incluzand, insa fara limitare la orice modificari, completari, revizuiri si/sau derivate ale acestora, drepturi de proprietate intelectuala conexe sunt detinute de catre Prestator si protejate de dreptul de autor, marca si alte reglementari legale si tratate internationale.

11.3. Utilizatorul intelege faptul ca tarifele cu privire la consultatiile medicale vor fi in intregime suportate de acesta si ca orice disputa intre acesta si furnizorii de servicii medicale (CMI/Clinici/Policlinici/Spitale) va fi solutionata direct cu furnizorii de servicii medicale, fara ca Prestatorul sa fie in vreun fel implicat.

11.4. Utilizatorul intelege sa nu foloseasca datele si informatiile disponibile pe Platforma on-line si/sau in Aplicatie in alt scop decat personal in calitate de pacient sau posibil pacient.

11.5. Functionalitatea de "FARMACIE ONLINE" este oferita impreuna cu partnerul nostru pfarma.ro. Procesul de cumparare si comanda a medicamentelor se desfasoara pe website-ul acestuia. Docbook nu face nici un trasnfer de informatii despre utilizatorul platformei si partenerul de farmacie online. Acesta este singurul responsabil pentru detinerea de licente necesare, procesul de comanda si livrarea medicamentelor.

11.6. Prestatorul informeaza prin prezenta Utilizatorul ca va desfasura activitati de marketing si va transmite informatii de marketing Utilizatorului, ca urmare a exprimarii consimtamantului prin bifarea casutei de mai jos.


Utilizatorul este expres de acord cu prezentele Termeni si Conditii si Politica de confidentialitate.