Chirurgie vasculara

Chirurgia vasculara este specialitatea chirurgicala care se responsabila cu tratarea afectiunilor sistemuuil vascular. Acestea pot fi de tip arterial, venos sau limfatic. Singurele vase care nu sunt abordate in aceasta specialitate sunt cele ale creierului si ale inimii.


Principala afectiune tratata este boala arteriala periferica, rezultat direct al aterosclerozei. In functie de evolutia si severitatea bolii, aceasta poate deveni invalidanta, ducand pana la amputatie sau chiar deces. De aceea scopul principal al chirurgiei vasculare il reprezinta salvarea membrelor inferioare si reducerea numarului de amputatii majore.


O alta afectiune frecventa este boala carotidiana, de asemenea o consecinta a aterosclerozei, manifestata la nivelul arterelor carotide. Una dintre complicatiile majore ale aceste afectiuni este accidentul vascular cerebral, eveniment grav care altereaza semnificativ calitatea vietii, sau poate provoca decesul.


Un capitol important al chirurgiei vasculare il reprezinta boala anevrismala, in principal anevrismul aortei abdominale. În lipsa tratamentului adecvat aceasta afectiune are potential evolutiv sever, ducand adesea la deces. Chirugia vasculara se ocupa si de tratamentul afectiunilor venoase si limfatice periferice. Desi aparent afectiuni mai putin grave, afectiunile venoase si limfatice genereaza complicatii severe, care constituie o sursa majora de disconfort si de alterare a calitatii vietii.Servicii medicale disponibile in cadrul specialitatii Chirurgie vascularaConsultatie chirurgie vasculara vezi disponibilitate
Consultatie flebologie + eco doppler vezi disponibilitate
Control chirurgie vasculara(dupa consult) vezi disponibilitate
Pachet Sanatatea Arterelor vezi disponibilitate
Referat chirurgie vasculara vezi disponibilitate
Sclerozarea varicelor cu Etoxisclerol (per membru) vezi disponibilitate