Oncologia este un domeniu al mediciniei care se ocupa de studierea etiologiei, patogenezei, diagnosticului, tratamentului, abilitarii si profilaxiei cancerului, la baza careia stau metodele chirurgicale, radiologice si medicamentoase de tratament, efectuand in acelasi timp elaborarea si perfectionarea lor.


Consultatia oncologica poate sugera boala maligna (anumite modificari din istoricul si examinarea fizica a pacientului) iar analizele de laborator (Markeri tumorali) si imagistica (mamografie, ecografie, CT, RMN, endoscopie) pot aduce informatii suplimentare privind prezenta procesului neoplazic.


Dovedirea histologica a malignitatii (Histologie si Citologie) trebuie obtinuta inainte de stadializare si terapie. Extensia bolii este importanta pentru planificarea tipului de terapie : chirurgie, radioterapie, chimioterapie, hormonoterapie sau o combinatie a acestora. Chimioterapia adjuvanta este un tratament destinat eradicarii micrometastazelor, prevenirii bolii clinice metastatice si imbunatatirii supravietuirii.Servicii medicale disponibile in cadrul specialitatii OncologieConsultatie oncologie vezi disponibilitate
Consultatie telefonica Oncologie vezi disponibilitate
Control oncologie(dupa consult) vezi disponibilitate
Referat oncologie vezi disponibilitate
Second opinion vezi disponibilitate