Pneumologia este o ramura a medicinei care studiaza aparatul respirator (plamanii, bronhiile, pleura) in conditii normale si patologice. Pneumologia include depistarea, diagnosticarea, tratarea si recuperarea bolnavilor care sufera de boli ale aparatului respirator (boli pulmonare, bronsice, pleurale si ale mediastinului), prin mijloace nechirurgicale.

De tratamentul chirurgical al aparatului respirator se ocupa alta ramura a medicinei - chirurgia toracica, care include diagnosticul si tratamentul operator al afectiunilor traheobronhopulmonare, ale mediastinului, pericardului, esofagului, diafragmului si ale peretelui toracic si pleurei.


Pneumoftiziologia este o ramura a medicinei care care include pneumologia si ftiziologia. Ftiziologia se ocupa cu cercetarea microbiologica specifica a bacilului Koch, cu epidemiologia, metodele de diagnostic, tratarea si profilaxia tuberculozei, indeosebi a tuberculozei pulmonare.Servicii medicale disponibile in cadrul specialitatii PneumologieBronhoscopia (Endoscopie bronsica) vezi disponibilitate
Consultatie CAS + radiografie torace cu plata vezi disponibilitate
Consultatie pneumologie vezi disponibilitate
Consultatie pneumologie + spirometrie vezi disponibilitate
Consultatie pneumologie copil vezi disponibilitate
Consultatie somnologie vezi disponibilitate
Control pneumologie(dupa consult) vezi disponibilitate
Control somnologie(dupa consult) vezi disponibilitate
Poligrafie respiratorie vezi disponibilitate
Radiografie pulmonara vezi disponibilitate
Referat pneumologie vezi disponibilitate
Spirometrie cu test bronhodilatator vezi disponibilitate