Chiar dacă pare că în ultimul timp asociem cuvântului ”traumă” evenimente mult prea facile și că suntem din ce în ce mai emoționali, stresul și anxietățile chiar fac parte din viața noastră și sunt factori care pot slăbi organismul. E bine să le conștientizăm și să le înlăturăm. 

Pentru asta există alternative naturale la antidepresivele prescrise de psihiatri - remediile homeopate!


De ce stresul și anxietatea ne afectează starea de sănătate?


STRES. Orice lucru care reprezintă o amenințare sau o provocare pentru noi poate fi numit stres. Mai mult, modul în care răspundem la o amenințare sau o provocare poate provoca stres. În general, atunci când există o amenințare, răspunsul imediat al sistemului nervos este eliberarea unui flux de hormoni. 

 

Acesta include adrenalina și cortizolul, hormoni care pregătesc și instigă organismul pentru acțiuni imediate. Ei determină o serie de modificări fizice, cum ar fi accelerarea bătăilor inimii, creșterea tensiunii arteriale, contractarea mușchilor... 

Până de curând, studiile subliniau doar ”daunele” psihologice ale stresului. Acum, majoritatea cercetătorilor alertează în legătură cu efectele fizice ale stresului. Afecțiunile cardiace și disfuncția sexuală sunt câteva din bolile care pot apărea. Stresul cronic duce, de asemenea, la depresie. 

ANXIETATE. Anxietatea, pe de altă parte, este în general descrisă ca un sentiment de nervozitate, îngrijorare sau neliniște despre ceva cu un rezultat incert sau imprevizibil. Sentimentele moderne de anxietate reprezintă o parte firească a vieții și ne avertizează asupra pericolului iminent. 

Anxietatea poate cauza condiții mai severe, de ex. depresie, insomnie, probleme digestive, dureri de cap, bruxism, abuz de substanțe. În timp ce motivele care provoacă stres pot fi ușor identificate, sursele anxietății rămân adesea necunoscute. Anxietatea poate fi legată de perioade lungi de stres sau de o experiență grea în trecut.


Simptome:


  • Transpiraţia
  • Dureri de stomac și tensiune musculară
  • Atacurile de panică, în special în mediul social
  • Bătaie rapidă a inimii însoțită de respirație rapidă
  • Amețeli, oboseală și probleme de somn
  • Neliniște și dificultate de a se concentra


5 remedii din homeopatie care înlătură stresul și anxietatea


Medicamentele homeopate au un avantaj imens față de sedative. Un remediu homeopat nu acționează chimic, suprimând ceva în organism. Mai degrabă stimulează mecanismele naturale de vindecare, reparare și rezistență. Cu alte cuvinte, intenția de a lua un medicament homeopatic este de a îmbunătăți eficiența corpului și a minții. Prin urmare, remediile homeopate reduc simptomele stresului doar prin sporirea abilității de a face față acestei situații.

Argentum nitricum. Funcționează foarte bine în cazul persoanelor care suferă de fobii, de înălțime, spații închise sau insect, cât și în cazul celor care sunt  convinși că orice durere minoră este simptom al unei boli fatale și tind să meargă de la medic la medic foarte des. 

Aconitum napellus. Este un remediu homeopat recomandat în stări de panică sau simptome în urma traumelor bruște cum sunt accidentele. Calmează simptome precum transpirația, tremurul sau teama profundă de moarte.

Kalium phosphoricum este recomandat persoanelor care suferă de stres crescut datorită faptului că sunt suprasolicitați în mod regulat mai mult decât capacitățile lor fizice și mentale. 

Nux Vomica și Staphysagria sunt recomandate în situațiile în care stresul duce la nerăbdare și furie 

Ceaiul de musetel contine substante chimice cum ar fi apigenina si luteolina, care ajuta la calmarea starii anxioase. Consumul regulat scade considerabil simptomele de anxietate

Atenție! Acestea sunt doar câteva dintre remediile homeopatice utilizate în mod obișnuit în caz de simptome cauzate de stres și anxietate și sunt prezentate numai pentru a crea conștientizarea eficienței medicamentelor homeopate în astfel de cazuri. Nu este recomandabil să apelați la auto-medicație, homeopatul fiind cel care prescrie tratamentul personalizat. 


Surse:

https://www.practo.com/healthfeed/treating-stress-and-anxiety-with-homoeopathy-32522/post

https://www.drhomeo.com/stress/stress-and-homeopathy/

https://www.britishhomeopathic.org/charity/how-we-can-help/articles/conditions/s/stress/

https://www.betternutrition.co