Nutritia este stiinta care interpreteaza interactiunile dintre nutrienti si alte substante din hrana (de exemplu, fitonutrienti, antocianine, taninuri, etc.) in raport cu mentenanta, dezvoltarea, reproducerea, sanatatea si starea de boala a unui organism. Include ingestia alimentelor, absorbtia, digestia, biosinteza, catabolismul si excretia.


Nutritionistii dieteticieni inregistrati sunt profesionisti din domeniul sanatatii calificati pentru furnizarea sfaturilor dietetice sigure, bazate pe dovezi, care includ analiza a ceea ce se mananca, analiza detaliata a sanatatii nutritionale, precum si un plan de tratament nutritional personalizat. De asemenea, dieteticienii furnizeaza programe de preventie si de tratament la locuri de munca, scoli si institutii similare.


Dieteticienii inregistrati sunt profesionisti antrenati din domeniul sanatatii care furnizeaza, de asemenea, sfaturi dietetice cu privire la rolul nutritiei in bolile cronice, inclusiv posibila preventie sau remediere prin adresarea carentelor nutritionale inaintea recurgerii la medicamente.Servicii medicale disponibile in cadrul specialitatii NutritieConsiliere nutritionala vezi disponibilitate
Consultatie nutritie vezi disponibilitate
Consultatie nutritie de familie vezi disponibilitate
Control nutritie de familie(dupa consult) vezi disponibilitate
Control nutritie(dupa consult) vezi disponibilitate
Determinare glicemie vezi disponibilitate
EKG cu interpretare vezi disponibilitate
Masurare masa de tesut adipos vezi disponibilitate
Pachet pentru reglarea metabolismului vezi disponibilitate
Screening/ monitorizare diabet zaharat vezi disponibilitate